Werkgevers

Stress preventie

Als werkgever wil je genoeg energie hebben om je organisatie te runnen. Ook wil je gelukkige en gezonde werknemers. Toch zien we het stress gerelateerde ziekteverzuim alleen maar toenemen. 

Uit onderzoek blijkt dat 1,3 miljoen werknemers last heeft van burn-out klachten.
De kosten voor werkgevers van loondoorbetaling wegens werkstress liepen in 2018 op tot 3,1 miljard euro per jaar.
44% van de medewerkers vindt dat maatregelen nodig zijn tegen werkstress.
(TNO,NEA, 2019)   

Gezonde stress is nodig om tot optimale prestaties te komen. Als draagkracht en draaglast echter uit evenwicht raken, ontstaan er negatieve stressklachten, in de volksmond "stress" genoemd. Stress kost veel energie en veroorzaakt fysieke en mentale klachten. Ook heeft stress een negatieve invloed op de productiviteit,  kwaliteit en vitaliteit van jezelf en je medewerkers.

Voorkomen is beter dan genezen
De oplossing van het probleem ligt in het voorkomen van stress gerelateerd ziekteverzuim. Simpeler gezegd dan gedaan. Hoe voorkom je dat jij zelf of je medewerkers uitvallen door stress gerelateerde klachten? 

Stresspreventie workshops en trainingen
Er is een breed aanbod aan 1:1 coaching, stresspreventie workshops en trainingen. Zoals "Stress-Les(s)", "Mindful werken" of "Energiemanagement"
Kijk HIER voor coaching, HIER voor  (online) workshops,  en HIER voor trainingen.
Voor Directie en (HR) Managers zijn er OP-MAAT Trainingen om stress te herkennen en snel te anticiperen zodat stress gerelateerd ziekteverzuim voorkomen of verkort kan worden. Een workshop kan je werknemers snel inzicht geven in stress veroorzakers en tools hoe hiermee om te gaan. Neem HIER contact op voor een OP-MAAT-AANBOD.

Samen-werken aan vitaliteit
Als werkgever kun je bijdragen aan een prettige (thuis) werkomgeving. Weten hoe?

Download HIER de GRATIS TIPS "Vitaal Werken" of neem HIER contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

DSC_3139.JPG (146 KB)


Het resultaat
Een vitaal team van leidinggevenden en gelukkige en vitale medewerkers. Minder verzuimkosten. Én je levert een bijdrage aan een duurzame en vitale organisatie en samenleving. Alleen maar voordelen dus!
 
Maak daarom nú HIER een afspraak voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek voor OP-MAAT stressreductie trainingen en coaching.